Gyakran Ismételt Kérdések

Bármilyen okostelefon megfelel a teljesítéshez?

Ha az applikációt használod, akkor bármilyen készülék megfelel, amin iOS vagy Android operációs rendszer fut, és rendelkezik kamerával, GPS szolgáltatással, mobilinternet előfizetéssel, valamint QR-kód leolvasó alkalmazással. Ha inkább QR-kódokat olvasol be, akkor bármilyen operációs rendszered lehet, pl. Windows vagy Blackberry OS is.


Nehéz teljesíteni szintidőn belül?

Ez nagyban függ az edzettséged szintjétől. A Turul Trail útvonalának tervezésekor elsősorban a kezdő terepfutók igényeit vettük figyelembe, de a pálya második fele még a legtapasztaltabbak számára is kihívást jelenthet. Összehasonlításképpen egy 2 óra 15-20 perces sík félmaratoni idővel már érdemes lehet megcélozni a 3:14 órás futó szintidőt is.

A 12 órás túrázó szintidőn belül már egy 7 éves kislány is sikeresen teljesítette körünket, így azt bárkinek bátran ajánljuk. Kiskorúaknak persze felnőtt kísérettel.


Az applikáció letöltésével vagy a QR-kód olvasással járok jobban?

Az útvonal teljesítését egyértelműen a letölthető alkalmazással javasoljuk. A QR-kódokat másodlagos, „biztonsági” lehetőségként helyeztük ki, mivel a két teljesítési mód kombinálható is menet közben.


Könnyen el lehet tévedni?

Ez nagyban függ attól, hogy mennyire ügyesen tájékozódsz turista útvonalakon, és mennyire figyelsz futás közben. Az útvonalat tájékozódás szempontjából is a kezdők igényeit figyelembe véve terveztük meg, de ettől függetlenül el lehet tévedni rajta. Ez hozzá tartozik a terepfutáshoz.

Applikációnkba viszont egy a helyzetedet érzékelő trackes térkép került, így már bátran kijelenthető, ennek birtokában bármikor, bárki, akár felkészülés nélkül is belevághat kellően feltöltött telefonnal, csak az applikációt figyelve.


Kell aggódnom a Gerecsében a lehetséges vadászbalesetek miatt?

Az útvonal tervezésében rengeteg segítséget kaptunk a Vértesi Erdő Zrt. alkalmazottaitól, így a balesetek esélyét gyakorlatilag a minimálisra csökkentettük. Az útvonal elkerüli a Gerecsében népszerű vadászterületeket, és a honlapon mindig megosztjuk az erdészet közleményeit a vadászidényekről. Kérjük, hogy mindig ellenőrizd a honlapon az esetleges korlátozásokról szóló híreket, mielőtt útnak indulsz.


Mi van, ha nem szeretnék egyedül belevágni?

A későbbiekben tervezünk havi egy közösségi pályabejárást. A részletekről érdeklődj Facebook oldalunkon. Örömmel vesszük, ha csatlakozol, ha biztosra akarsz menni, vagy csak futnál egy jót társaságban.


Sok erdei állattal lehet találkozni?

Igen. Mi leggyakrabban őzekkel, szarvasokkal, mókusokkal, muflonokkal és vaddisznókkal futottunk össze. Ne félj tőlük, nem bántanak.


Mi van, ha elesek és sérülés miatt nem tudok tovább menni?

Ha van térerőd, hívd a 112-es segélyhívó számot, majd kérlek tájékoztass minket is. Ismerjük a pályát, és mindannyian futók vagyunk, így valószínűleg előbb fogunk odaérni hozzád.


Miért csak 4 QR-kód van a térképen, amikor a leírásban 6 szerepel?

Mert az első és az utolsó ellenőrzőpont a RAJT és a CÉL, és ezeken kívül lesz még négy út közben.


Indulhatok éjszaka is?

Biztonsági okokból az éjszakai végrehajtás tilos.


Utalhatok is?

Először is, kérlek mindenképp jelezd felénk, hogy ezt a fizetési módot választottad!

A nevezésnél a banki átutalást válaszd kérlek, emailben kapod majd meg az utalási adatokat.


Mit tegyek, ha valamelyik ellenőrzőponton nincs térerő?

Menj tovább nyugodtan. Az applikáció automatikusan érvényesíteni fogja az ellenőrzőpontot, amikor újra tud kapcsolódni a telefonod. Ha QR-kódot használsz, akkor fényképezd ki a kódot, és később érvényesítsd. Leginkább Koldusszállás közelében, az 2. ellenőrzőpontunkon jelentkezik ez a probléma, szóval tudunk róla, de nem akartuk kivenni a pontot, mert nélküle túlságosan könnyű lenne lerövidíteni a pályát.


A tracken 7 pont van, Vértestolnán is jelez, miért?

A vízvételi helyet, egy kék kutat jelöltük meg Nektek így.


A célban megkapom az érmemet/kitűzőmet?

Igyekszünk a lehető leggyakrabban várni rátok a célban, de ha ez nem jön össze, akkor az érmet, illetve a kitűzőt a Decathlon áruháznál kihelyezett számzáras postaládából vehetitek át (Burger King felőli bejárat mellett a zöld kerítésen).


Bármikor indulhatok a körön?

Az erdészet a nappali órákban engedélyezte nekünk az útvonal "használatát", így a rendszer jelenleg 8-15 között enged ki Benneteket, de a túrázóknak legkésőbb deles indulást javaslunk.

Ez természetesen tavasszal, nyáron változni fog.
Köszönjük a megértéseteket!