Tudnivalók

Szervezők:
A Tatai Tömegsport és Tájfutó Honvéd Sportegyesület (TTT HSE)

Részvételi feltételek:
A kört csak a 18. életévét betöltött futó/túrázó teljesítheti, a 18 év alattiak szülői felügyelettel indulhatnak el az útvonalon.
Az indulónak tisztában kell lennie a kör sajátosságával, nehézségével, és tökéletesen felkészültnek kell lennie rá. Külső segítség nélkül kell tudnia kezelni az esetlegesen előforduló mentális, mozgásszervi vagy emésztési problémáit.
A kör önellátó, ez azt jelenti, hogy a futó, illetve túrázó alkalmazkodva az adott helyzethez, a problémáit (legyen az fizikai, mentális vagy időjárás okozta) önmaga oldja meg. A rajtot elhagyva a futónak, illetve túrázónak biztosnak kell lennie abban, hogy a nála lévő élelmiszer és folyadék a célig elegendő.
A körön csak az arra egészségileg alkalmas futók, illetve túrázók vehetnek részt. A résztvevőknek nem lehet tudomása a körön való részvételt kizáró betegségről.
Az indulónak ismernie kell, illetve be kell tartania a verseny szabályait és etikáját.
A körön való részvétel feltétele a regisztráció, a nevezési díj befizetése és a versenyszabályzat elfogadása.

Regisztráció és nevezés:
A nevezési díj beérkezése után 60 napig tudod teljesíteni a TT-t. A mennyiben nem tudsz bármilyen okból kifolyólag elindulni a nevezésed 60 napon belül érvényét veszti, a nevezési díjat nem áll módunkban visszatéríteni. Amennyiben nem tudsz indulni a nevezésed átadhatod, ebben az esetben kérlek vedd fel a kapcsolatot a szervezőkkel az oldalon található telefonszámok egyikén, vagy e-mailban. Csak a hiánytalanul kitöltött regisztrációs lap és nevezési lap garantálja a körön való indulás jogát. A nevezési díj tartalmazza az egyedi érmet vagy kitűzőt a szintidőn belül teljesítőknek.

Teendők ha nem tudsz indulni, vagy megsérülsz teljesítés közben:
- Teljesítés közbeni sérülésből adódó sikertelenség esetén kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot a turultrail@turultrail.hu-n.
- Ha elutalod a nevezési díjat, de valami miatt mégsem jutsz el 60 napon belül, kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot, ellenkező esetben a nevezésedet töröljük.
- Ha nem érsz be 3:14 órán belül, automatikusan átkerülsz a túrázók közé. Ha valamiért nem sikerül 12 órán belül teljesíteni a távot, kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot a turultrail@turultrail.hu-n.
- Befizetett nevezési díjat nem áll módunkban visszautalni, de szabadon át tudod ruházni,kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot.

Érem:
A nevezés során kérhetsz befutó érmet (ebben az esetben a nevezési díj 3000 HUF) vagy kérhetsz kitűzőt (ebben az esetben a nevezési díj 1500 HUF).
A szintidőn belül teljesítő futók/túrázók a nevezéskor kért érmet/kitűzőt a Decathlon Burger King felőli bejárata mellé a zöld kerítésre kihelyezett, a befizetést visszaigazoló levélben kapott kóddal nyitható számzáras dobozból.

Ajánlott felszerelés:
- legalább 1 liter folyadék tárolására alkalmas kulacs vagy tartály
- útvonalleírás
- működő, QR-kód olvasására alkalmas mobiltelefon,mobilinternet
- energiaszelet vagy zselé

Kizárható a körről az a résztvevő, aki:
- ellenőrzőpontot kihagy,
- nem a megadott útvonalon halad,
- személyes segítséget vesz igénybe az ellenőrzőpont 50 méteres körzetén kívül,
- szintidő után ér be az ellenőrzőpontra vagy a célba,
- tiltott teljesítményfokozó szert használ,
- nem nyújt segítséget veszélyhelyzetben,
- szemetel, a természeti vagy épített környezetben kárt tesz,
- sértegeti vagy inzultálja a rendezőket, résztvevőket vagy az önkéntes segítőket,
- a versenykiírás bármely pontját megszegi.

Egészségügyi ellátás:
A kör instant jellege miatt egészségügyi ellátás a 112-es segélyhívó számon kérhető. A résztvevőknek tudomásul kell venniük, hogy a terep jellege, adottságai miatt az elsősegélynyújtó kijutása egy esetleges sérülés helyszínére időigényes lehet. Minden résztvevőnek kötelessége kiemelten ügyelni saját, és a többi résztvevő testi épségére, és ha szükséges, segítenie az esetleg balesetet szenvedett sporttársának.

Etikai kódex:
Tiszteld és becsüld meg magad és a többi résztvevőt: ne csalj!
Tiszteld a rendezőket és a segítőket: szabadidejüket áldozzák érted!
Tiszteld az érintett települések lakóit: befogadják a versenyt és a versenyzőket!
Tiszteld a természetet: ne dobj el semmilyen szemetet, és ne térj le a kijelölt útról!
Minden résztvevő köteles segítséget nyújtani veszélyhelyzetben!
A körre történő nevezéssel a résztvevő elfogadja, hogy róla képek, videók készülhetnek a teljesítés során. Ezekkel a képekkel, videókkal a kör rendezői rendelkeznek, azokat harmadik személy rendelkezésére bocsáthatják.

A körön bárki indulhat, aki eleget tesz a részvételi feltételeknek, kitölti a regisztrációs űrlapot és befizeti a nevezési díjat.
A körre történő nevezéssel a versenyző feltétel nélkül elfogadja a verseny szabályait és etikáját.