Hírek

Beszélgetés Nagy-Szilitsán Jánossal, hétszeres Turul Trail teljesítővel (2019.12.05.)


2019. október 14.
– három nap alatt három teljesítés –

Gratulálok az újabb teljesítéshez! Mi volt a motiváció? Eddig senki nem teljesített még három nap alatt három Turul Trail-t.

Köszönöm szépen a gratulációt! Ez véletlenül alakult így. Alapból szombatra terveztem, de péntekre vettem ki egy szabadnapot, így pénteken csináltam a Turul Trail-t. Szombaton reggel 5-kor kivittem a páromat és a túratársát a vértestolnai útkereszteződésig, ahonnan Tolna felé folytatták a Gerecse Térképkört. Akkor még az volt a tervem, hogy a Börzsönybe megyek, de tudtam, hogy a páromék a Panoráma úton fognak felmenni a Turulhoz és beugrott, hogy bevárom őket és megmutatom nekik, hogyan működik ez az egész, és persze pár száz métert együtt tudtunk menni. A páromnak annyira tetszett, hogy vasárnap meg őt kísértem el. Tudtam segíteni a hölgyeknek is, akik vasárnap elsőként rajtoltak gyalogosan és lementek meg vissza a piros háromszögön. A Kisréti vadászház közelében álltak tanácstalanul.

Lesz majd negyedik teljesítés is?

A negyediken még nem is gondolkodtam. Igaz, a szomszéd házaspárt már megfertőztem az éremmel és már az applikációt is letöltötték.

Örülünk, hogy ilyen gyorsan terjed a kör jó híre. Jó hallani a pozitív visszajelzéseket. Télen, tavasszal más arcát mutatja majd a kör, érdemes lesz még visszatérni.



2019. október. 22.

Látom, mégiscsak lesz negyedik. Talán a szomszédokkal?

Velük még nem egyeztettem... Most csak úgy...

– negyedik és ötödik kör után –

Honnan jött a két egymás utáni kör ötlete?

Sajnos bebuktam az elképzelésemet, mert háromszor akartam megcsinálni a kört, de a rendszer nem engedett reggel ötkor elindulni.

Talán júniusban beleférhet, amikor hosszabbak a nappalok. Igazodnunk kell a Vértesi Erdő Zrt. által megszabott időkorláthoz.

Igen, igen,.. De az még kicsit odébb van.



2019. október. 28.

– a hatodik kör után –

Újabb teljesítésen vagy túl, hogy tetszik az applikáció?

Hatszor mentem az applikációval, és nem volt gondom a koldusszállási pont kivételével, de itt is, ha a pont előtt 30 m-rel már elővettem a telót, a pontra beérve már be is csekkolt az applikáció. Nagyságrendekkel egyszerűbb, mint a QR-kódok beolvasása.

22-én este 9-kor keresett László Szilvi, hogy másnap Csigával és a többiekkel lefutják a Turul Trail-t, de ő még sosem ment QR-kóddal és nem tudja, hogyan kell csinálni és segítsek neki. Mondtam neki, hogy felejtse el a QR-kódokat, mert az aplikáció jóval egyszerűbb és sokkal praktikusabb. Kénytelen volt ezt elhinni, mert én mondtam neki, hogy én így csináltam a köröket. Másnap jelzett is, hogy simán ment minden, és hogy ez így mennyire egyszerű és jó!

Próbáljuk még egyszerűbbé tenni, került bele térkép is a könnyebb navigáció érdekében.

Nem tudom, mennyire sok az eltévedés. Ugye én könnyen vagyok, mert ez nekem hazai pálya. Viszont a honlapon egyértelmű a térkép és a track. Eltévedők mindig lesznek. A múltkor is találkoztunk két lánnyal, a Kisréti vadászház előtt a Piros+/Sárga sáv kereszteződésnél álltak tanácstalanul, hogy merre menjenek. Ők voltak, akik korábban rossz irányba mentek és a Siratófal alján kezdtek, de a rendszer jelezte nekik. Aztán vissza a piros háromszögön.

Mi sokat járunk teljesítménytúrázni és ott is akadnak, akik felkészületlenül vágnak neki az útvonalnak. Ott azért mindig jóval többen vannak és mindig tudnak valakihez csapódni. Persze vannak notórius eltévedők is. Talán több városi futó jelenik meg a Turul Trail-en, minimális terepen szerzett tájékozódási tapasztalattal. Az útvonalon a jelzések láthatósága kiváló, minden pontját folyamatosan járják a túrázók/kirándulók/futók, így mindenhol kitaposott ösvény van.



2019. október. 29.

– a hetedik kör után –

Milyen volt a kör ebben az esős időben?

Nem volt rosszabb a piros háromszög ma, mint tegnap. Még nem esett annyi, hogy minden sárossá ázzon.

Vannak még tervek? Volt három nap alatt háromszoros teljesítés. Volt egyszerre két kör egymás után. És most a 4 órán belüli.

Igen, ez volt ma a nagy vágyam, hogy 4 óra alá menjek. Nem mertem fényképezni és kommunikálni, mert féltem, hogy beázik a telefonom.

Sajnálom, hogy nem tudtalak várni a célban, szeretünk találkozni a teljesítőkkel.

Igen, tényleg jó érzés találkozni a teljesítőkkel. Mi el szoktunk menni pontőrködni is túrákon és mi is szeretjük, mert akkor mindenkivel találkozunk. Nagyon jó érzés a teljesítőnek is, ha fogadják a célban. Főleg annak, aki nem helybéli és első teljesítése.

Milyen túrákon voltatok pontőrködni?

Iszkiri, Gerecse Térképkör, 3x50, Szuperkatlan, Gaja-völgyi túráknál, Jásdi nyuszitúra, Tési teljesítménytúra, Iszinik, Kinizsi.

Szép lista.

A Vérkör TT-n már kétszer voltam. Az első négy túrán állandó rendezői segítők vagyunk.





Jánosék végül a novemberi szervezett futáson és túrán is segítők lettek, a Turul Trail teljesítőit várták frissítővel a célban. Ezúton is köszönjük a segítséget! Minden jót kívánunk a továbbiakban, reméljük, sok közös élményben lehet még részünk!