Hírek

„A Turul Trail nekem ideális.” – beszélgetés Bogárdi Szilvivel (2020.04.06.)


Hogy tetszett a kör? Milyennek találod a pályát?

Nagyon tetszett: jól futható, a terepfutással most ismerkedő futóknak is kiváló, teljesíthető, a szintemelkedés is baráti. Profibbaknak edzésre, szintfelmérésre is alkalmas. Minden évszakban el szeretnék jönni ide.

Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy ez volt az első instant köröd.

Alapvetően aszfalton futok, javarészt aszfaltos versenyeim vannak. Persze szeretek olykor kimenni az erdőbe is futni, de a lehetőségeimet eléggé behatárolja a rossz szemem és a problémás bokám - és így persze maradok rutintalan. A terepfutásokat leginkább feltöltődésre használom. A Turul Trail nekem ideális, mert egyrészt itt lakunk a közelben, szeretem ezt a vidéket, a távja pedig szinte bárhova beilleszthető az edzéstervembe. Tettetek mögé egy szuper applikációt, így még QR-kódot sem kell keresni, ami az én dolgomat mindenképp megkönnyítette. Szép az érem, lelkes és figyelmes a Szervezőcsapat, sorolhatnám hosszan.

Örülünk, hogy elnyerte a tetszésedet a pálya és ilyen jó tapasztalatokat szereztél. Milyen versenyekre készülsz idén?

Április végéig terveztem egyelőre: abban egy félmaraton, egy 100 km-es verseny és 2 maraton szerepel. Most azonban kicsit bizonytalanná vált minden, mert a koronavírus miatt sorra mondják vissza a versenyeket.

Ezek külföldi rendezvények?

Mindegyik fenti verseny külföldön lesz, ebből a 2 maraton (Boston és London) egy utazás keretein belül. A félmaraton Lisszabonban van, a 100K Csehországban. Egy további félmaratonra is megyek: Csabacsűdre kaptam egy meghívást a Szervezőktől a Futógálára, de azt igazi örömfutásnak tervezem.

Ha ez a két maraton meglesz, akkor teljes lesz a sorozat, az Abbot World Marathon Majors. Vannak még ehhez hasonló célok? Mik a „bakancslistás" versenyek, ahová szívesen eljutnál?

Igen, ha ezeket lefutom, akkor meglesz a 6 csillag. Nincs igazán bakancslistás versenyem, talán legszívesebben folytatnám ezt a „maratoni turistáskodást", akkor már csillagok nélkül. Szeretünk utazni, jó lenne sok helyre eljutni.

Milyen maratonokra mennél?
Talán a legjobban az Everest Marathon vonz, a Himalája alapból bakancslistás.

Az ultra távoknál is van vágyott rendezvény?
Egy 6 napos verseny nagy álom. Remélem, hogy egyszer jó kondiban, egészségesen és felkészülten oda tudok majd állni a rajtba.

Melyik versenyre gondolsz?
Pl. Balatonfüreden az EMU 6day race. 1 km-es körpálya.

Monotonitásból ötös. Jól bírod egyébként a monotonitást?
Igen, viszonylag jól bírom és általában szeretem is.

Ez a 24 órás sárvári versenyen ki is derült. (Bogárdi Szilvia 2019-ben első helyezést ért el. – a Szerk.) A jó kondihoz, a felkészüléshez, az edzésekhez pedig rendelkezésedre áll a Turul Trail pálya. Mindig szeretettel látunk Téged és a párodat is.

Köszönjük! És további jó munkát Nektek!